Banner för Ung2020

Frågor och Svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna. Vi uppdaterar sidan löpande allteftersom nya frågor kommer in.

Fråga: Hur bindande är min anmälan?

Svar: Anmäler du dig räknar vi med att du kan komma. Skulle eventet skjutas upp till följd av corona upphör din anmälan att vara bindande. Oavsett - är eventet helt kostnadsfritt för medlemmar under 30 och Pappers står för logi, resor och förlorad arbetstid. 


Fråga: Kommer eventet bli av trots Coronaviruset?


Svar: Ja, absolut! Det är långt till oktober, vi räknar med att vi kommer kunna genomföra allt som planerat.


Fråga: Vad händer om jag anmäler mig men sen känner mig orolig för smitta?

Svar: Om du tillhör en riskgrupp och smittläget är sådant i oktober att du inte kan åka, så kan du så klart avanmäla dig.


Fråga: Kommer nu att genomföra evenemanget även om Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man låter bli?

Svar: Vi kommer följa myndigheternas rekommendationer, i nuläget tror vi inte att det kommer att påverka UNG2020, men skulle situationen ändras så kommer vi gå ut med information om det i god tid innan. 


Fråga: Jag tror inte att min arbetsgivare vill att jag ska åka, vad gör jag då?

Svar: Kontakta din avdelningsordförande och förklara läget så får du råd och stöd för hur situationen kan lösas. Saknar du kontaktuppgifter till din avdelningsordförande kan du alltid ringa förbundskontor så hjälper vi dig. Ring 08-796 61 00.


Fråga: Hur ansöker jag om ledighet?

Svar: Ledigheten från arbete söker du via din avdelning. Du anger facklig utbildning som skäl. Kontakta din avdelning så guidar de dig.


Fråga: Har jag rätt till förlorad inkomst?

Svar: Åker du på detta event fast du skulle ha arbetat enligt schema så står Pappers för din förlorade arbetsförtjänst. Är det så att du åker på frivecka eller lediga dagar betalas inget från förbundet. Däremot kan man lokalt ha någon peng att ansöka om, men det får ni fråga er avdelning om.


Fråga: Hur anger jag allergier och specialkost?

Svar: Allergier och specialkost meddelas i anmälningsformuläret.


Fråga: Kan jag avboka mitt deltagande på eventet?

Svar: Om sjukdom eller något oförutsett händer som gör att du inte kan delta kan du anmäla förhinder till ung2020 [at] pappers.se eller genom att ringa 08-796 61 00.


Fråga: Hur tar jag mig till Stockholm?

Svar: Du kommer att resa med andra unga pappersarbetare antingen med flyg eller tåg. Är det så att man absolut inte vill flyga kan du maila ung2020 [at] pappers.se eller ringa 08-796 61 00 och meddela oss det. Vi uppmanar alla deltagare att resa tillsammans. Vi har planerat roliga aktiviteter under resans gång. Det kommer bli kul. Så lämna bilen hemma, gör en insats för miljön och gör Greta glad. Mer information gällande resan kommer komma i god tid innan eventet.


Fråga: Hur kommer jag att bo?

Svar: Ditt boende är ordnat så att man har promenadavstånd till ALLT. Vi har samlat er avdelningsvis på ett centralt belägna hotell. Man får dela rum med kompis/käraste. Har du sådana önskemål kan du ange det i anmälningsformuläret.

Letar du efter någon av Pappers 55 avdelningar?

  Visa karta   Visa lista